8 motive care te împiedică să ai ban | CashEddy RO
Te-ai săturat să ai mereu probleme și să te simți vinovat pentru problemele financiare? Află cele mai întâlnite 8 motive pentru care oamenii nu reușesc să aibă parte de o stabilitate financiară.
Te numeri printre acele persoane care se plâng constant de lipsa banilor? Nu știi de ce niciodată nu îți ajung banii pentru cheltuielile tale și cu atât mai puțin pentru a putea economisi? Multe dintre problemele tale cu această resursă nu se datorează întotdeauna veniturilor mici pe care le obții, ci modului greșit în care îți administrezi banii. Scopul acestui articol este de a-ți deschide orizontul spre a înțelege ce lucruri faci sau nu faci care te împiedică să ai bani.
1.Nu te-ai desprins de părinți
Trăind cu părinții sau aproape de ei este foarte confortabil, dar te împiedică să fii independent financiar, deoarece știi că îi ai la îndemână pentru a-ți rezolva problemele financiare. Nu vrem să îți spunem că trebuie să uiți de părinți, dar acționează în așa fel încât să te obligi să produci singur(ă) veniturile care să te permită să supraviețuiești.
2.Suferi de ignoranță financiară
În zilele noastre, există o mare cantitate de persoane cu studii superioare care nu au idee despre termenii economici de bază. Nici nu vrem să devii „financiarul anului”, dar e important să știi suficient pentru a te putea administra. Economia se definește ca administrarea resurselor din gospodăria ta. A administra înseamnă a ști să gestionezi resursele pentru a putea supraviețui, în special în situații adverse. Când generezi propriii tăi bani și te susții pe tine însuți, atunci trebuie să înveți să îți gestionezi adecvat resursele.
3.Nu înțelegi conceptul de economisire
A economisi nu înseamnă să pui deoparte o sumă de bani care îți rămâne, deoarece să fim sinceri, niciodată nu o să îți rămână, ci să aloci o sumă fixă de economii la fiecare jumătate de lună sau în fiecare lună, indiferent cât de mare sau mică este această sumă. Dar ia în considerare că economisirea nu îți va fi de mare folos dacă nu ai o strategie de investiție. Când nu pui banii la muncă, pierzi bani.
4.Crezi în politicieni sau alte persoane ce speri că vor face minuni
Dacă ești dintre cei care cred că va veni politicianul care te va salva din sărăcie, pariezi pe eșec și asta o demonstrează indicatorii financiari ai ultimelor 5 decenii. Nu poți aștepta ca cineva să vină și să te salveze din „sărăcia ta” dacă tu nu începi să faci ceva pentru tine însuți.
5.Te afli într-o stare de negare
Refuzul de a-ți conștientiza situația financiară este una dintre cele mai comune greșeli care te pot duce la faliment. Primul pas pentru a merge înainte este să știi unde te afli. Refuzul de a recunoaște că ai o problemă nu va face ca aceasta să dispară, ci doar o va înrăutăți. Verifică-ți săptămânal conturile.
6.Ai un complex de superioritate
În această viață, există multe persoane care nu lucrează pentru că refuză să accepte un loc de muncă pe care îl consideră nedemn pentru ele (sperăm că acesta nu este cazul tău). Aceștia sunt ca persoanele care așteaptă să primească un salariu de director fără să fi muncit vreodată. Există mii de persoane care doresc să fie președintele unei corporații sau cel puțin directorul, dar sunt foarte puțini cei care sunt dispuși să înceapă de la nivelul de curier.
7.Crezi că mereu există cineva într-o situație mai rea decât a ta
Dacă simți că situația ta financiară nu merită o atenție specială pentru că nu te afli în pragul foamei, faci o mare greșeală. Cel mai rău act de suicid financiar este să justifici situația ta susținând că nu ești într-o stare atât de rea. Poate că nu te afli în situația de a muri de foame, dar refuzând să te gândești la viitor și să acționezi în consecință, te împiedici să crești și să îți îmbunătățești situația financiară.
8.Te plângi constant
Faci parte din persoanele care se plâng în fiecare zi că trebuie să lucreze la un program fix pentru un salariu mic? Acesta este motivul pentru care nu ai bani. Adevăratul antreprenor este întotdeauna la muncă. Persoanele care au o siguranță financiară mare sunt întotdeauna dispuse să muncească mai mult. Amintește-ți că banii atrag banii.
Dacă te-ai regăsit în una sau mai multe dintre motivele de mai sus, niciodată nu este prea târziu să îndrepți situația. Primul pas pentru a te redresa este să recunoști că ai o problemă, iar al doilea pas este să încetezi să dai vina pe alții pentru situația ta sau să depinzi de alții pentru a-ți rezolva problemele financiare. Înfruntă-ți atitudinea și acordă atenție economiilor tale și stării tale financiare. Îndrăznește să lucrezi cât mai mult și cât mai bine și pune-ți finanțele în ordine. Banii nu sunt cel mai important lucru din lume și nu îți garantează fericirea, dar lipsa lor te poate pune în situații dificile și inconfortabile.